Wednesday, February 27, 2008

نتايج اسكار 2008


جوایز اصلی اسکار به برادران کوئن رسید
هشتادمین دوره مراسم اسکار که مهمترین جایزه سینمایی آمریکا محسوب می شود، یکشنبه شب در سالن باشکوه کداک در بلوار هالیوود لس آنجلس برگزار شد تا شبی به یادماندنی برای براداران کوئن باشد.
برادران کوئن که طی سال ها فیلمسازی جوایزی چون نخل طلای جشنواره کن را هم به دست آورده بودند، امسال با فیلم جایی برای پیرمردها نیست با دریافت جوایز اصلی اسکار برای بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین فیلمنامه اقتباسی، بزرگ ترین موفقیت کاری خود را طی بیش از دو دهه فیلمسازی رقم زدند.


جوئل و اتان کوئن که در سال ۱۹۹۶هم برای دریافت اسکار بهترین کارگردان نامزد اما موفق به دریافت جایزه نشده بودند، این بار با فیلم تریلر خود درباره اشتباهی که در معامله مواد مخدر صورت می گیرد و تعقیب و گریزی که بین سه شخصیت آغاز می شود، توانستند نظر کاملا مساعد رای دهندگان را جلب کنند و شب اسکار را از آن خود کنند.
جوئل کوئن به هنگام دریافت جایزه، داستان فیلمسازی خود را در دوران کودکی که دوربینی را به فرودگاه برده بودند تا فیلمی درباره هنری کیسنجر بسازند تعریف کرد و گفت:«صادفانه بگویم کاری که ما حالا انجام می دهیم همان حس را در ما ایجاد می کند.»
جایی برای پیرمردها نیست که در اسکار امسال رقبایی چون تاوان، جونو، مایکل کلایتون و خونی ریخته خواهد شد را کنار زد، بر اساس رمانی از کورماک مک کارتی ساخته شده و بستر وقایع آن بیابان های غرب تگزاس است.
این فیلم به جز سه جایزه اصلی بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه، جایزه بهترین بازیگر مکمل را هم برای خاویر باردم، بازیگر اسپانیایی که در فیلم های مختلف خوش درخشیده بود، به ارمغان آورد.

Tuesday, February 26, 2008

وزن زندگي يا بار گناهان ؟ 21 گرم

چندی پیش از طریق برنامه سینما و ماورا که انصافا خیلی برنامه جالب و بدیعی هم هست شاهد پخش فیلم پر محتوا و غنی با عنوان ۲۱ گرم بودم که اتفاقا یکی دیگر از شاهکارهای دیگر ایناریتو هست.واقعا جای تاسف بسیار بود که از کل این فیلم تنها یکی دو گرمش توسط سیما پخش شد . مثلا رابطه شان پن نقش اول فیلم با همسر مقتول کاملا عجیب و تعریف نشده به نمایش درآمد .باید قبول کنیم که هر فیلمی با فضای کشور سازنده و فرهنگ آن ساخته میشود و اصلا زیبایی دنیا به همین تفاوتهای فرهنگی است و اگر کل دنیا مثل ما بودند تصور کنید چه میشد !مثلا در آمریکا وجود این نوع رابطه کاملا اجتماعی و منطقی است ولی در ایران نه ، خب پس با سانسور کردن این مساله از فیلم هم که داستان را تخریب کرده ایم پس برای چی اصلا آنرا نمایش میدهیم ؟ در طول فیلم هیچ اشاراه ای به این نشد که کشیش قصه از دین مسیح روی گردان شده و مسیح را عامل اصلی بدبختی های خود میداند و چه بد و بیراه های که به او نمیگوید . انگار که ما مسیحی هستیم و به مقدسات ما توهین شده که ما باید سانسورش کنیم !فکرش را بکنید که کارگردان فیلم اگر فیلم دو گرمی مارا که شدیدا مورد ویرایش قصاب مابانه !قرار گرفته بود میدید ، چه حالی پیدا میکرد ؟خلاصه در طرز فکرمان باید طرحی نو دراندازیممن به فیلم نمره ۸.۳ میدم

Day of judgment



آقا یه ویروس خفن با همین عنوان افتاده کامپیوتر ما رو داره درو میکنه. این بار ویروسش عجیب غریبه .یکی میگفت با عنوان ای میل Surprise میاد. ما که همچین ای میلی باز نکردیم نمیدونم از کدوم جهنم دره ای اومده. خلاصه مراقب باشید.

امورس پروس Amores Perros






"Amores perros " امورس پروس عنوان فیلم تازه ایه که دیدم و به نظرم خیلی خیره کننده اومد .این یکی دیگه از فیلمهای Alejandro Gonzales Innarito کارگردان معروف و جوان مکزیکی است که سبک منحصر به فردش با داستانهای بسیار جالبش باعث شهرت جهانی او شده. در این فیلم ما همانند فیلمهای دیگرش "21 Gramms" و "Babel" بیننده رو با یک پازل جند تکه روبرو میکنه و سپس با فلاش بک های استادانه اش دنیای به ظاهر آشفته داستان رو کنار هم میچینه .
من عنوان فیلم را " عشق سگی" میزارم و اصلا" نمیدونم که ترجمه شده یا نه. فیلم با صحنه تعقیب و گریز دو ماشین شروع میشه که یکی در حال حمل سگی مجروح و دیگری که در تعقیب آن میباشد. ناگهان تصادف شدیدی اتفاق می افتد و ... این نقطه مرکزی فیلم است که حوادث زیادی به طبع این تصادف روی میدهد. راستش من نمیخوام فیلم رو تعریف کنم چون زیباییش به دیدنشه نه تعریف کردنش وگرنه فیلم نمیشد. این فیلم در واقع میخواد انواع عشق رو به نمایش بذاره که سگ در اینجا نماد وفاداری به انسانها است ولی اقسام مختلف بی وفایی ها٬ خیانتها و عشقهای شهوتی انسانها وحتی عشق پاک ( پدر ولگرد به دختر ) رو نشون میده . به علاوه زندگی طبقات پایین و آلوده جامعه روز مکزیک.

استفاده الخندرو از هنر تصویر به عنوان یک مدیای بصری واقعا" تحسین بر انگیزه مثل دقت دوربین روی بادکنکی که جمله "I Love You" روش حک شده و با کم شدن عشق یکی از دو قهرمانهای داستان تهی از باد میشه که دلیل کم رنگ شدن عشق آن دو هم واضحه . مرد به خاطر زیبایی و ثروت یک مانکن زن و بچه رو طلاق میده و با او ازدواج میکنه که به دلیل تصادفی که خانم مبکنه٬ زیبایی و حتی در آخر سر پای خودش رو هم از دست میده. توصیه میکنم حتما" این فیلم جالب و سراسر هنری رو ببینید. امیدوارم کارگردانهای عزیز ما نیز کمی به این نشانه ها دقت کنند و اینقدر توی فیلمهاشون روی کلام تکیه نکنند نمره IMDB به فیلم : 8.2


مودي گلياني

یک فیلم هنری و پر احساس از یک نقاش معاصر پابلو پیکاسو به نام مودی گیلیانی . جالبه بدونید که نقش پیکاسو رو یه ایرانی به نام امید جلیلی بازی میکنه .


نقش اصلی فیلم هم(مودی) اندی گارسیا است که با ایفای نقش مودی واقعا میخکوبت میکنه. به نقش کلاه مودی در طول فیلم توجه کنید و این که چقدر از اون الهام میگیره. حتی در صحنه ای که تمام نقاشها برای مسابقه رقابت میکنند خود پیکاسو پیپ همیشگی خودش رو بر میداره و یه کلاه مثل مودی گیلیانی رو سرش میذاره و اتفاقا تصویر آشفته و در عین حال پر رمز و رازی از مودی رو به سبک خاص خود پیکاسو به تصویر میکشه .
در این فیلم دو نقاش با وجود رقابت هم با هم جنگ دارند و هم سازش و نکته جالب اینه که پیکاسو از مودی تاثیر پذیره و در عین دشمنی ظاهری در دل به او احترام میذاره.من به فیلم نمره ۷ میدم . ببینیدشتصویری که پایین میبینید به نظرم یکی از زیباترین لوکیشن های فیلم است که مودی به همراه معشوقش در خیابان سنگ فرش و مه گرفته پاریس میرقصند.